نورالهدی

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

برای تربیت فرزند خوب،قبل از ازدواج به فکر آن باشید.

05 شهریور 1394 توسط زهره مهرابي

آغاز تربيت
اين سوالي است كه شايد ذهن هر دختر و پسري كه خواهان فرزند سالم و صالح است را به خود معطوف گردانيده و مهم اين است كه اساس و اصل به وجود آمدن كودك را بدانيم تا بهتر بتوانيم به تربيت او اقدام كنيم. كودكي كه به دنيا مي‌آيد از 46 كروموزم كه به طور اشتراك( 23 كروموزم از مرد و 23 كروموزوم از زن) است به وجود مي‌آيد.
ژن‌ها نسل به نسل در نطفة زن و مرد وجود دارد. و در حقيقت كودك ما وارث صفات اجداد و پدر و مادر خويش است. همانگونه كه اين ژن‌ها رنگ چشم، رنگ پوست، حالت چهره، قد و … كودك را مي‌سازند در اخلاق و خصوصيات فردي كودك نيز تأثير به سزايي دارند.

وراثت
«‌وراثت عبارتست از انتقال بسياري از صفات جسماني و رواني و مجموعه‌اي از حالات اخلاقي و عملي از پدر و مادر و خويشاوندان به نسل‌هاي بعدي است و همين امر سبب شباهت فرزندان به پدر و مادر و خويشاوندان مي‌گردد. وراثت شامل تمام عواملي مي‌شود كه در وقت انعقاد نطفه وجود داشته است. »

بيماري‌هاي ارثي
«‌روان‌شناسي و ژن شناسي دو كلام مترادف است ولي با يكديگر تفاوت دارند.
وقتي روان‌شناس مي‌خواهد دربارة هوش و رفتار و ادراك كودك مطالعه نمايد بايستي مطالعات ژن شناس هم همراه او باشد. مثلاً كودك كند ذهن است، روان‌شناس وسائلي دارد كه مي‌تواند او را پيش برد و هوش او را تقويت كند اما اگر اين كندي و عقب افتادگي به طور ارث به او رسيده باشد علاج آن كار آساني نيست و تقريباً بعضي اوقات پيش برد آن محال به نظر مي‌رسد. »
«دختر و پسري كه مي‌خواهند ازدواج كنند بايد متكامل و داراي صفات والاي انساني باشند. تحقق ارزش‌هاي انساني و انسان كامل شدن از اجداد و نياكان شروع مي‌شود تا اصل و ريشه و تربيت و زمينه‌هاي مساعد و نامساعد شناسايي گردد و اين از ويژگي‌هاي مهم و دور انديشي و واقع بيني رهبران الهي و وحي خداوندي است و از نظر روانشناسي و روانكاوي امروز نيز بسيار مهم و ارزشمند است. »

اهميت اصالت خانوادگي
حضرت علي (ع) مي‌فرمايد:
«‌كسي كه ريشه خانوادگي او پاك و شريف است در هر حال داراي فضيلت و شرافت است. »
حضرت امام صادق (ع) نيز مي‌فرمايند:
«وقتي خداوند بخواهد انساني را بيافريند صورتهايي كه ميان او و پدران او تا حضرت آدم وجود دارد جمع كرده و او را به شكل يكي از آن صورت‌ها مي‌آفريند. كسي نبايد بگويد اين فرزند به من و يا يكي از پدران من شباهت ندارد. »
امام صادق (ع) فرمودند:
«در خانواده شايسته ازدواج كنيد. زيرا ژن‌ها خصايص والديني و اجداد را به نسل بعد سرايت داده و منتقل مي‌كند.»
فسادهاي ظاهري، بيماري‌هاي ارثي در پدر و مادر يا اجداد موجب فساد در نسل مي‌شود و اين نه تنها براي طرفين ازدواج بلكه براي جامعه نيز زيان بخش و فلاكت انگيز است. »

عرق يا ژن
گر چه قانون وراثت، اصلي ثابت و عمومي است و قاعدتاً فرزندان وارث صفات پدر و مادر هستند ولی گاهي اين قانون در بعضي صفات متوقف مانده و فرزندان با اوصاف تازه‌اي متولد مي‌شوند.
مجموع آنچه از دانشمندان دربارة وراثت از پدران، اجداد و نياكان دور و نزديك بدست آمده چند مطلب است كه همة آنها در روايتی از امام سجاد و پيامبر آمده است.
- اول آنكه عامل وراثت ذرات كوچكي است به نام ژن كه از پدر و مادر و آباء گذشته در سلول نسل وجود دارد كه در روايت عامل وراثت را عرق گويند.
- دانشمندان امروزه مي‌گويند عدد ژن‌ها در سلول نسل زياد است.
- دانشمندان امروز قابليت وراثت را در فرزندان، محصور به صفات اجداد نزديك نمي‌كنند. مي گويند ممكن است فرزندي وارث صفات اجداد دور دست و انسان‌هاي اوليه باشد.
- به نظر دانشمندان ژن‌هاي عامل وراثت، هم در هستة سلول مرد، هم در هسته سلول زن وجود دارد و تغيير ناگهاني فرزندان مي‌تواند مستند به هر يك از آنها باشد!

محل مناسب براي استقرار نطفه
حقيقت وراثت به طور اجمال و ايماء در اسلام پيش بيني شده‌ است.
پيامبر اسلام فرمودند: «تخيّروا لنطفتكم فان العرق دًسّاس.»
ضمن اين گفتار، به مسلمين و عموماً به تمام بشر فهماند تا نطفه را در چه محلي قرار دهند و از قانون وراثت غافل نباشند. رسول اكرم (ص) و ائمه معصومين كه حقايق را با نور وحي مي‌ديدند به اين قانون عظيم خلقت، توجه كامل داشته و در اين روايت و روايات ديگر دربارة اين راز بزرگ سخن گفته و كلمه عرق را معرّف عامل وراثت قرار داده‌اند و به عبارت ديگر همان معنايي كه امروزه محافل علمي جهان از كلمة ژن استفاده مي‌كنند از كلمة عرق استفاده كرده و در اين روايت پيامبر اسلام مي‌ فرماید: بايد ديد چه محلي را براي نطفة خود مي‌گزينند. زيرا عرق اساس است. »
رسول الله صلی الله علیه وآلهفرمود:
«تخيّروا لنطفتكم فان نساء یلدن اشباء اخوانهن و اخواتهن»
«براي نطفه‌هاي خود جاي مناسبي را انتخاب كنید زيرا زنان نظير برادران و خواهران خود فرزند مي‌آورند. »

قال رسول الله صلی الله علیه وآله:«انظر مِن اَمر شَيء نَضَعُ وَلَدُكَ فَاِنَّ العرق الدًسًّاس.»
«ببينيد نطفة خودتان را در چه محلي مستقر مي‌كنيد از قانون وراثت غافل نباشيد،توجه كنيدزمينه ي پاكي باشد تا فرزندان شما وارث صفات ناپسند نشود. »

برگرفته از کتاب - اسرار پرورش نبوغ در جنین

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

نورالهدی

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس