نورالهدی

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

سه چیز را هرگز فراموش نکنیم

17 آذر 1394 توسط زهره مهرابي

#سه_چیزرافراموش_نکنیم

1449586239_.jpg

 نظر دهید »

خدایا شکرت که...

14 آذر 1394 توسط زهره مهرابي

#خداراشکرکه

1449330846_.jpg

 نظر دهید »

دسته گل خواستگازی

13 آذر 1394 توسط زهره مهرابي

#این-هم-مدروز
البته که مال طلبه ها نیست.

14492429811164312_749_-_copy.jpg

 نظر دهید »

اربعین مخصوص امام حسن است نه...

11 آذر 1394 توسط زهره مهرابي

#اربعین_خاص_امامحسین
بیایید شعار اربعین را برای امام حسین علیه السلام حفظ کنیم .
مگر نه این است که اربعین خاص امام حسین است، بیایید قداست اربعین را نشگنیم.بیایید برای مردگان خود اربعین(چهلم ) نگیریم .
سید محمد محسن حسینی طهرانی در کتاب اربعین در فرهنگ شیعه،ذکر می کند که:
یکی از شعائر مختصّ شیعه که در هیچ مکتب و ملّتی نظیر و مشابهی برای او نمی‌توان یافت مسأله اربعین حضرت أباعبدالله الحسین علیه السّلام است؛ و این از اختصاصات فرهنگ تشیّع است. زیارت مخصوصه آن حضرت در روز اربعین شعار مخصوص شیعه است، و برای هیچ فردی از سایر معصومین علیهم السّلام حتّی برای رسول اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم این مسأله وجود ندارد. زیارت حضرت سیّد الشّهداء علیه السّلام در روز اربعین و اقامه مجلس عزا برای آن حضرت فقط و فقط اختصاص به ایشان دارد! …..
امام حسن عسکری علیه السّلام زیازت اربعین را بعنوان شعار و علامت شیعه بیان فرموده‌اند. چنانچه سر بر خاک گذاردن، و بسم الله را بلند گفتن، و نوافل را طبق دستور أئمّه معصومین علیهم السّلام بجای آوردن، و انگشتر در دست راست نمودن نیز از اختصاصات شیعه است…….

متأسّفانه امروزه مسأله اربعین از دائره شعار تشیّع و ویژگی‌های او پا فراتر نهاده، و به سایر افراد از هر طبقه و هر مرتبه سرایت نموده است، و به عنوان یک سنّت و روش تخلّف ناپذیر و عادت حتمیّه در بین شیعه در آمده؛ چیزی که حتّی در بین سایر افراد از ملل اسلام وجود ندارد. و خصوصیّت این موضوع و انتسابش به حضرت سیّد الشّهداء علیه السّلام طبعاً از میان رفته است. و این موضوعی است که قطعاً مخالف با مبانی مکتب تشیّع و اصول معتقده مذهب و رِضای اهل بیت علیهم السّلام است. ….

باکمی دخل وتصرف

 نظر دهید »

ضمن عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید سعید غدیر، یادی کنیم از علامه امینی ، صاحب الغدیر.

07 مهر 1394 توسط زهره مهرابي

ناگفته‌های از زندگی علامه امینی صاحب الغدیر
کتاب‌شناس و موعودپژوه که درباره علامه امینی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، با ذکر خاطره‌ای درباره صاحب الغدیر، از چگونگی سوء قصد به جان علامه و نحوه نجات وی از مرگی که در راه یافتن کتاب تهدیدش می‌کرد، سخن گفت.

به گزارش «شیعه نیوز» ، حجت‌الاسلام علی‌اکبر مهدی‌پور با اشاره به این که علامه امینی در چند ماه آخر حیات خود برای استفاده از آب دریاچه ارومیه به بندر شرف‌خانه آمده بود، اظهار داشت: علامه در این مسافرت یکی از خاطرات خود را برای کسبه‌ای در تبریز با نام «حاج حسن سفیدآبیان» نقل کرد که او نیز در همان روز به تبریز آمد و آن را بی‌کم و کاست برای من باز گفت.

وی با بیان علاقه‌مندی که علامه در مسیر دستیابی به منابع مکتوب و آثار کهن داشت، گفت: زمانی علامه امینی به کتابی نیاز شدید داشت، اما نسخه‌ای از آن اثر را در جایی سراغ نداشت. وی زمانی که به بغداد رفت و در مجلسی که عده‌ای از اهل تحقیق حضور داشتنند، این مساله را مطرح کرد. در آن هنگام یکی از علمای اهل سنت، اظهار کرد که من یک نسخه از این کتاب را در اختیار دارم، شما می‌توانید شب جمعه در نجف به منزلم بیایید و تا هر زمانی که طول کشید، از این اثر نسخه‌برداری کنید.(اشتباه شده)

حجت‌الاسلام مهدی‌پور ادامه داد: مرحوم امینی از این اتفاق خوشحال شد و شب جمعه از نجف اشرف به سوی بغداد حرکت کرد. در طول راه سیدی که علامه وی را نمی‌شناخت، با او هم‌مسیر و در همان اتومبیل سوار شد. وقتی ماشین به بغداد رسید، آن فرد از علامه پرسید که به کجا می‌خواهی بروی و علامه امینی جریان کتاب را عنوان کرد. آن فرد گفت که من نیز با شما می‌آیم.

این نویسنده دینی افزود: در این هنگام، علامه امینی به او یادآور شد که من میزبان را نمی‌شناسم و از قبل با او آشنایی و دوستی ندارم. با این وجود آن فرد قبول نکرد که از همراهی با ایشان خودداری کند. علامه امینی بر خلاف میل باطنی خود و با این تصور که این سید جایی در بغداد برای اقامت ندارد، با اکراه همراهی او را پذیرفت.

ویراستار و مبلغ مذهبی با اشاره به نگرانی علامه امینی و نشناختن میزبان اظهار داشت:‌ زمانی که علامه امینی و همراه وی به منزل آن فرد رسیدند و به داخل خانه رفتند، با خانه‌ای مواجه شدند که در طبقه دوم بود و دو در ورودی داشت که هریک به یکی از حیاط های منزل راه داشتند. در اتاق بزرگ طبقه دوم نیز پنجره‌ای تعبیه شده بود که به سوی شط(رودخانه) باز می‌شد.

وی ادامه داد: زمانی که علامه امینی در آن اتاق استقرار یافت، سید برای تجدید وضو به طبقه نخست خانه آمد و وقتی بازگشت، در روبه‌رویی اتاق را قفل و صاحبخانه را از زمین بلند کرد و از پنجره خانه در شط انداخت. علامه با دیدن این صحنه بسیار عصبانی شد. سید علامه را به سمت دست‌شویی هدایت و او را از حیاط خانه خارج کرد. هنگامی که آنان به سر کوچه رسیدند، ماشینی را برای رفتن به نجف کرایه کردند.

این مولف سرگذشت‌نگار بیان داشت: در طول مسیر به دلیل حضور راننده هیچ گفت‌وگویی میان علامه و همراه وی صورت نگرفت تا زمانی که به نجف رسیدند و از ماشین پیاده شدند و سید گفت؛ وقتی وارد اتاق شدم، دری که بستم، شش تن قمه(شمشیر) به دست با یکدیگر صحبت می‌کردند و می‌گفتند که تنها شیخ را بکشیم یا همراه او را هم از بین ببریم؟ از این رو، وقتی در طبقه پایین بودم، در حیاط را بستم و زمان ورود به طبقه بالا، در اتاقی را که به سوی آنها باز می‌شد قفل کردم، با این کار آن شش تن را محبوس کردم و صاحبخانه را به رودخانه انداختم.

نویسنده کتاب «ارمغان صافی در رد فرقه بهائی» بیان داشت: در این زمان علامه امینی گفت که آنها مرا می‌شناسند و برای انتقام سراغم خواهند آمد. آن سید گفت، مطمئن باشید تا زمانی که زنده‌اید، کسی سراغ شما نخواهد آمد. علامه امینی بعد از آن که به خانه آمد، چند روزی را در خانه سپری کرد. پس از مدتی، با نگرانی فراوان برای خواندن نماز صبح به حرم حضرت علی(ع) رفت و هنگامی که راهی منزل بود، پیرزنی را در صحن حرم دید که دستمال و چند نسخه خطی در دست داشت و به علامه می‌گفت که اینها را می‌فروشم.

وی افزود: علامه با دیدن احوال پیر زن به او گفت که من به این‌ها احتیاج ندارم و زن گفت که من به پول آنها نیازمندم. علامه تمامی پولی را که با خود همراه داشت، بدون شمارش به وی داد و آن کتاب‌ها را از او خرید و به خانه آورد. وقتی آن دستمال را باز کرد، در کمال شگفتی علاوه بر همان کتابی که در پی آن بود و نزدیک بود جانش را بر سر آن از دست دهد، چند نسخه خطی ارزشمند دیگر را نیز که پیش‌تر در پی آنها بود مشاهده کرد. جالب این که تا آخر عمرش نیز هیچ فردی برای پیگیری آن ماجرا در پی یافتن علامه برنیامد
. سفارش عجیب علامه امینی به فرزندش پس از مرگ
محمدهادی امینی فرزند علامه امینی می‌نویسد: پس از گذشت چهار سال از فوت پدر، در شب جمعه‌ای قبل از اذان صبح، پدرم را در خواب دیدم،‌او بسیار شاداب و خرسند بود، جلو رفتم و پس از سلام و دست‌بوسی گفتم: پدر جان! در آنجا چه عاملی باعث سعادت و نجات شما شد؟پدرم گفت: چه می‌گویی؟
دوباره عرض کردم:آقاجان! در آنجا که اقامت دارید، کدام یک از اعمالتان موجب نجات شما شد؟ کتاب الغدیر یا سایر تألیفات شما یا تأسیس بنیاد و کتابخانه امیرالمؤمنین(ع)؟!او اندک تأملی کرد و سپس فرمود: فقط زیارت اباعبدالله الحسین(ع)عرض کردم: شما می‌دانید اکنون روابط ایران و عراق تیره شده و راه کربلا بسته است، برای زیارت چه کنیم؟فرمود: در مجالس و محافلی که جهت عزاداری امام حسین(ع) بر پا می‌شود، شرکت کنید تا ثواب زیارت امام حسین(ع) را به شما بدهند.
سپس فرمود: پسرجان! در گذشته بارها به تو یادآور شدم و اکنون نیز توصیه می‌کنم که زیارت عاشورا را به هیچ عنوان ترک مکن، زیارت عاشورا بخوان و آن را وظیفه خودت بدان، این زیارت دارای آثار، برکات و فواید بسیاری است که موجب نجات و سعادتمندی تو در دنیا و آخرت می‌شود

«الغدیر غدیره»

پدرم از قول یکی از یکی از علمای خوزستان نقل می‌کرد: در عالم رویا دیدم، صحرای محشر است و هر کس به نفس خویش مشغول است، همگی تشنه بودند و در این بین عده‌ای از مردم برای رسیدن به آب زلال و گواریی سبقت می‌گیرند، مردی نورانی و جلیل القدر بر حوض آب، اشراف دارد، به بعضی اجازه نوشیدن آب می‌دهد و به بعضی اجازه نمی‌دهد، متوجه شدم حضرت امیرالمومنین (ع) است، پیش رفتم و سلام کردم و اجازه خواستم از این آب بنوشم، حضرت اجازه دادند و قدحی از آن آب گوارا نوشیدم، دیدم علامه امینی تشریف می‌آورند، امام به استقبال او رفتند و از جایگاه خود به پایین آمدند و با دست خود لیوان پر از آبی به علامه امینی نوشاندند، من در دل خود نسبت به علامه حسادت کردم و از این رفتار علوی متعجب شدم و عرض کردم، یا امیرالمومنین، من هم مانند علامه امینی عمری در تعظیم و ترویج شعائر مذهب زحمت کشیده‌ام و در نشر معارف شما کوشا بوده‌ام، اما چرا این گونه بین ما تفاوت می‌گذارید؟ حضرت فرمودند: «الغدیر غدیره.

ماجرای ماری که منجمد شد

علامه امینی با مرحوم قاضی ارتباط داشتند، نقل کرده بودند: یک شب چهارشنبه در راه مسجد سهله و کوفه دیدم مار بزرگی سر راه است، من کنار سید علی قاضی بودم و ترسیدم، مرحوم قاضی متوجه مار شدند و گفتند «مت باذن الله» به اذن خدا بمیر؛ علامه می‌گوید: دیدم مار منجمد شد من اعمال مسجد را زودتر از مرحوم سید علی قاضی به اتمام رساندم و مخفیانه به محلی که مار خشک شده بود رفتم. بعد از این جریان آقا سید علی گفت: عجب! بعضی این امور را باور نمی‌کنند!

 

 نظر دهید »

قانونگذاری فقط کار خداوند است.

10 شهریور 1394 توسط زهره مهرابي

۸۰ درصد مردم با وام و ربا بسر می‌برند/ باید برای اقتصاد ربا فکری شود
به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی ظهر پنجشنبه در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اولین مسئله‌ای که مجلس باید به آن اهتمام داشته باشد موقعیت شناسی است و نمایندگان باید نسبت به جایگاه خود واقف باشند که وظیفه مجلس قانون شناسی است نه قانون گذاری، چراکه قانون گذاری فقط از سوی خداوند انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه مجلس صراط نیست بلکه سراج است‏، تصریح کرد: وقتی خداوند همه چیز را آفریده است، فکر بیگانه بشر چگونه می‌تواند قانون وضع کند؟
این مرجع تقلید تاکید کرد: بشر تنها می‌تواند قانون را بشناسد، چون مواد اولیه قانون از منبع گرفته می‌شود و مفاهیمی چون عدالت، استقلال و… جزو مبانی هستند که مواد قانونی از آن سرچشمه می‌گیرد.
آیت‌الله جوادی آملی وجه تمایز نظام اسلامی با غیراسلامی را در استخراج مبانی از منبع عنوان کرد و گفت: ما در هر بخشی نیاز به یک منبع الهی داریم و هیچ علمی، قوانین بشری را تایید نمی‌کند.
استاد برجسته حوزه گفت: البته از نظر شکلی بین وضع قانون در تفکر الهی و الحادی شباهتی وجود دارد ولی تفاوت آن در وضع قانون بر اساس توجه به منابع است.
این مرجع تقلید با بیان تعریفی از عدل گفت: در نظام غیر الهی چیزی به نام منبع وجود ندارد که به آن استناد کنند بنابراین وقتی حزب‌الله از مرزهای خود دفاع می‌کند آنها را تروریست می‌نامند.
آیت‌الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم رفع مشکلات مردم و نقش مجلس در راستای رفع موانع تولید از وضعیت موجود بانک‌ها و ارائه تسهیلات با سود زیاد ابراز گلایه کرد و گفت: این بانک‌ها سودهای کلانی از مردم دریافت می‌کنند و در حال حاضر ۸۰ درصد مردم با وام و ربا بسر می‌برند و باید برای اقتصاد ربا فکری شود.
وی پرداخت وام با سودهای کلان را به ضرر تولید ملی دانست و اظهار داشت: ما به هر کسی در مورد این وام‌ها و تولید گفتیم، گفت که این وام‌ها برای تولید صرف نمی‌کند.
وی ادامه داد: وقتی تسهیلات بانکی با سود ۲۰ درصد ارائه می‌شود این سودها بعد از ۵ سال ۱۰۰ درصد می‌شود و چیزی برای کسی که وام گرفته نمی‌ماند و شخص باید تا آخر عمر بدهکار باشد و چه بسا جای او در زندان باشد.
آیت‌الله جوادی آملی تصریح کرد: ما خودمان را فریب ندهیم؛ ما مثل کسی که قلبش ۸۰ درصد از کار افتاده و با ۲۰ درصد کار می‌کند هستیم. تعارف هم نکنیم، با ۲۰ درصد زنده‌ایم و ۸۰ درصد با ربا بسر می‌برند.
این مرجع تقلید با ابراز تاسف از اختلاس ۳ هزار میلیارد تومان و اختلاس دیگر در مورد بیمه اظهار داشت: این کشور به زحمت و با دعای امام زمان(عج) زنده است.
وی با اشاره مجدد به ماهیت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما منبع را کنار گذاشتیم و خیال می‌کنیم که کار مجلس قانون گذاری است در صورتی که قانون گذاری فقط کار خداوند است.
مجلس پیگیر کارهای اساسی مردم است
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از نحوه تشکیل کمیسیون‌های مجلس اظهار داشت: مجلس نهم از بعد تخصصی از غنای خوبی برخوردار است و افراد باتجربه که سابقه مسئولیت‌های اجرایی داشته‌اند در مجلس حضور دارند. به گونه‌ای که مجلس نهم با شادابی فعالیت خود را آغاز کرده است.
علی لاریجانی مهمترین رویکرد مجلس نهم را پیگیری کارهای اساسی مردم دانست و تاکید کرد: در ۸ دوره مجلس شورای اسلامی برابر ۷۰ سال قبل از آن در مجلس، قانون به تصویب رسیده و ما به دنبال این هستیم که پیگیر امور اساسی مردم باشیم.
به گفته وی توجه به اشتغال و مهار تورم از مسائل مهمی است که در دستور کار مجلس قرار گرفته است و ما سعی می‌کنیم از نظرات افراد صاحبنظر در بخش‌های مختلف استفاده کنیم.

 

 نظر دهید »

(قانونگذاری فقط کار خداوند است.)۸۰ درصد مردم با وام و ربا بسر می‌برند/ باید برای اقتصاد ربا فکری شود به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی ظهر پنجشنبه در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اولین مسئله‌ای که مجلس باید به آن اهتمام

10 شهریور 1394 توسط زهره مهرابي

 نظر دهید »

رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آل: أَحِبُّوا الصِّبيانَ وَارحَمُوهُم وَإذا وَعَدتُمُوهُم شَيئا فَفُوا لَهُم فَإنَّهُم لايَدرُونَ إِلاّ أَنَّكُم تَرزُقُونَهُم؛ كودكان را دوست بداريد و به آنان مهربانى كنيد و هرگاه به آنها وعده داديد وفا كنيد زيرا آنها شما را رو

05 شهریور 1394 توسط زهره مهرابي

 نظر دهید »

برای تربیت فرزند خوب،قبل از ازدواج به فکر آن باشید.

05 شهریور 1394 توسط زهره مهرابي

آغاز تربيت
اين سوالي است كه شايد ذهن هر دختر و پسري كه خواهان فرزند سالم و صالح است را به خود معطوف گردانيده و مهم اين است كه اساس و اصل به وجود آمدن كودك را بدانيم تا بهتر بتوانيم به تربيت او اقدام كنيم. كودكي كه به دنيا مي‌آيد از 46 كروموزم كه به طور اشتراك( 23 كروموزم از مرد و 23 كروموزوم از زن) است به وجود مي‌آيد.
ژن‌ها نسل به نسل در نطفة زن و مرد وجود دارد. و در حقيقت كودك ما وارث صفات اجداد و پدر و مادر خويش است. همانگونه كه اين ژن‌ها رنگ چشم، رنگ پوست، حالت چهره، قد و … كودك را مي‌سازند در اخلاق و خصوصيات فردي كودك نيز تأثير به سزايي دارند.

وراثت
«‌وراثت عبارتست از انتقال بسياري از صفات جسماني و رواني و مجموعه‌اي از حالات اخلاقي و عملي از پدر و مادر و خويشاوندان به نسل‌هاي بعدي است و همين امر سبب شباهت فرزندان به پدر و مادر و خويشاوندان مي‌گردد. وراثت شامل تمام عواملي مي‌شود كه در وقت انعقاد نطفه وجود داشته است. »

بيماري‌هاي ارثي
«‌روان‌شناسي و ژن شناسي دو كلام مترادف است ولي با يكديگر تفاوت دارند.
وقتي روان‌شناس مي‌خواهد دربارة هوش و رفتار و ادراك كودك مطالعه نمايد بايستي مطالعات ژن شناس هم همراه او باشد. مثلاً كودك كند ذهن است، روان‌شناس وسائلي دارد كه مي‌تواند او را پيش برد و هوش او را تقويت كند اما اگر اين كندي و عقب افتادگي به طور ارث به او رسيده باشد علاج آن كار آساني نيست و تقريباً بعضي اوقات پيش برد آن محال به نظر مي‌رسد. »
«دختر و پسري كه مي‌خواهند ازدواج كنند بايد متكامل و داراي صفات والاي انساني باشند. تحقق ارزش‌هاي انساني و انسان كامل شدن از اجداد و نياكان شروع مي‌شود تا اصل و ريشه و تربيت و زمينه‌هاي مساعد و نامساعد شناسايي گردد و اين از ويژگي‌هاي مهم و دور انديشي و واقع بيني رهبران الهي و وحي خداوندي است و از نظر روانشناسي و روانكاوي امروز نيز بسيار مهم و ارزشمند است. »

اهميت اصالت خانوادگي
حضرت علي (ع) مي‌فرمايد:
«‌كسي كه ريشه خانوادگي او پاك و شريف است در هر حال داراي فضيلت و شرافت است. »
حضرت امام صادق (ع) نيز مي‌فرمايند:
«وقتي خداوند بخواهد انساني را بيافريند صورتهايي كه ميان او و پدران او تا حضرت آدم وجود دارد جمع كرده و او را به شكل يكي از آن صورت‌ها مي‌آفريند. كسي نبايد بگويد اين فرزند به من و يا يكي از پدران من شباهت ندارد. »
امام صادق (ع) فرمودند:
«در خانواده شايسته ازدواج كنيد. زيرا ژن‌ها خصايص والديني و اجداد را به نسل بعد سرايت داده و منتقل مي‌كند.»
فسادهاي ظاهري، بيماري‌هاي ارثي در پدر و مادر يا اجداد موجب فساد در نسل مي‌شود و اين نه تنها براي طرفين ازدواج بلكه براي جامعه نيز زيان بخش و فلاكت انگيز است. »

عرق يا ژن
گر چه قانون وراثت، اصلي ثابت و عمومي است و قاعدتاً فرزندان وارث صفات پدر و مادر هستند ولی گاهي اين قانون در بعضي صفات متوقف مانده و فرزندان با اوصاف تازه‌اي متولد مي‌شوند.
مجموع آنچه از دانشمندان دربارة وراثت از پدران، اجداد و نياكان دور و نزديك بدست آمده چند مطلب است كه همة آنها در روايتی از امام سجاد و پيامبر آمده است.
- اول آنكه عامل وراثت ذرات كوچكي است به نام ژن كه از پدر و مادر و آباء گذشته در سلول نسل وجود دارد كه در روايت عامل وراثت را عرق گويند.
- دانشمندان امروزه مي‌گويند عدد ژن‌ها در سلول نسل زياد است.
- دانشمندان امروز قابليت وراثت را در فرزندان، محصور به صفات اجداد نزديك نمي‌كنند. مي گويند ممكن است فرزندي وارث صفات اجداد دور دست و انسان‌هاي اوليه باشد.
- به نظر دانشمندان ژن‌هاي عامل وراثت، هم در هستة سلول مرد، هم در هسته سلول زن وجود دارد و تغيير ناگهاني فرزندان مي‌تواند مستند به هر يك از آنها باشد!

محل مناسب براي استقرار نطفه
حقيقت وراثت به طور اجمال و ايماء در اسلام پيش بيني شده‌ است.
پيامبر اسلام فرمودند: «تخيّروا لنطفتكم فان العرق دًسّاس.»
ضمن اين گفتار، به مسلمين و عموماً به تمام بشر فهماند تا نطفه را در چه محلي قرار دهند و از قانون وراثت غافل نباشند. رسول اكرم (ص) و ائمه معصومين كه حقايق را با نور وحي مي‌ديدند به اين قانون عظيم خلقت، توجه كامل داشته و در اين روايت و روايات ديگر دربارة اين راز بزرگ سخن گفته و كلمه عرق را معرّف عامل وراثت قرار داده‌اند و به عبارت ديگر همان معنايي كه امروزه محافل علمي جهان از كلمة ژن استفاده مي‌كنند از كلمة عرق استفاده كرده و در اين روايت پيامبر اسلام مي‌ فرماید: بايد ديد چه محلي را براي نطفة خود مي‌گزينند. زيرا عرق اساس است. »
رسول الله صلی الله علیه وآلهفرمود:
«تخيّروا لنطفتكم فان نساء یلدن اشباء اخوانهن و اخواتهن»
«براي نطفه‌هاي خود جاي مناسبي را انتخاب كنید زيرا زنان نظير برادران و خواهران خود فرزند مي‌آورند. »

قال رسول الله صلی الله علیه وآله:«انظر مِن اَمر شَيء نَضَعُ وَلَدُكَ فَاِنَّ العرق الدًسًّاس.»
«ببينيد نطفة خودتان را در چه محلي مستقر مي‌كنيد از قانون وراثت غافل نباشيد،توجه كنيدزمينه ي پاكي باشد تا فرزندان شما وارث صفات ناپسند نشود. »

برگرفته از کتاب - اسرار پرورش نبوغ در جنین

 نظر دهید »

امام کاظم علیه السلام فرمودند: «إِجْتَهِدُوا فى أَنْ یَکُونَ زَمانُکُمْ أَرْبَعَ ساعات:ساعَةً لِمُناجاةِ اللهِ، وَساعَةً لاَِمْرِالْمَعاشِ، وَساعَةً لِمُعاشَرَةِ الاْخْوانِ والثِّقاةِ الَّذینَ یُعَرِّفُونَکُمْ عُیُوبَکُمْ وَیُخَلِّصُونَ لَکُمْ فِى الْباط

19 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

 نظر دهید »

نقش والدين در دوران بارداری درشکوفایی استعداد فرزندان از ديدگاه قرآن

16 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

«الذي خلق فسوي والذي قدر فهدي»

هنگام آفرينش، در انسان به اندازه و مقدار معيني و در همة زمينه‌ها استعداد وجود دارد كه اين استعدادها هم از نظر روحي و هم از نظر جسمي است. تمام اعضاء و جوارح به اندازه و قدر معيني خلق شده اند. تمامي سلول‌هاي مغز و سلول‌هاي عصبي، سلول هايي كه بافت و استخوان‌ها را به وجود مي‌آورند داراي حدود و اندازة معيني مي‌باشند و اين‌ها بايد مراحل رشد خود را طي كنند تا سر انجام يك انسان به مرحلة كمال خود برسد. تسويه در آية شريفه عموميت دارد و اين نكته را متذكر مي‌شود كه مسئوليت پدر و مادر در زمينه سازي براي رشد مناسب همه استعداد‌هاي روحي و جسمي فرزندان است و اگر در زمينة تعالي روحي فرزندان كوتاهي و قصوري گردد، نقصان ايجاد شده و روح بيمار مي‌گردد و چنانچه خانواده باعث اين امراض روحي گردد در نزد خداوند مؤاخذه خواهد شد
«سرچشمه انحراف جنين در رحم مادر، انحراف و عدم برخورداري زن و مرد از فرهنگ سالم است. از اين روست كه بشر دوستان حقيقي و راهنمايان عالم بشريت با تأكيد و توصية فراوان، پدران و مادران را در امر ساختمان جنين هشدار داده اند. پدر و مادر بايد شاخص‌هاي اصيل هدايت را شناخته و در پرتو قرآن مراقبت و سلامت و بكارت دل خود باشند و با كمتر بهايي آن را از دست ندهند. »
پايه‌ريزي شقاوت و سعادت در رحم مادر

چرا در روايات ملاك شقاوت و سعادت كودك را رحم مادر دانسته‌اند و از صلب پدر اسمي نبرده اند. بايد توجه داشت كه سهم مادر در ساختمان فرزند به مراتب بيشتر از پدر است. با انعقاد نطفه در رحم و پيوند اسپرماتوزونيد و تخمك، سلول اولية فرزند تكوين مي‌شود. پدر و مادر به طور مساوي سهيم هستند ولي مادر از نظر دوران حمل و تغذيه كودك در رحم، سهم بيشتري در ساخت جسم و جان فرزند به دست مي‌آورد. بچه از مادر تغذيه مي‌كند و تمام موادي را كه در ساخت خود لازم دارد از مادر مي‌گيرد به همين دليل سلامت و مرض، پاكي و ناپاكي، …. مادر در جنين اثر مستقيم مي‌گذارد.
مادر در ايام حمل از ذكر خدا، شركت در مجالس الهي،خواندن قرآن، توجه به واجبات و حفظ آرامش نبايد غفلت بورزد، زيرا در روان و مغز كودك و رشد روحي و معنوي او اثر به سزايي دارد. خود بارداري در آئين الهي نوعي عبادت و ثوابي عظيم محسوب مي‌شود.
قَالَ رسول الله ص بَلَى إِذَا حَمَلَتِ‏ الْمَرْأَةُ كَانَتْ بِمَنْزِلَةِ الصَّائِمِ الْقَائِمِ الْمُجَاهِدِ بِنَفْسِهِ وَ مَالِهِ فِي سَبِيلِ اللَّه‏…
«وقتي زن حامله مي‌شود به منزله انسان روزه دار، شب بيدار براي عبادت و مجاهد به جان و مال در راه خداست»
از حضرت رسول (ص) منقول است كه:
«زن از روزي كه حامله شود تا وضع حملش مي‌شود، تا فرزند شير مي‌دهد و از شير باز مي‌گيرد مثل ثواب كسي را دارد كه در سر حد كافران مرابطه نمايد و دفع ايشان از مسلمانان كند و اگر در اين مابين بميرد ثواب شهيدان را دارد.»
اگر پدر و مادر داراي شخصيت اسلامي نباشند نمي‌توانند كار پرورش و رشد استعدادهاي فرزند خود را خوب انجام دهند. مادر بايد در حال بارداري داراي صفات جميله باشد و علاوه بر پرهيز از گناه و معصيت بر اعمال مستحب و انجام نوافل و مستحبات شرعيه مداومت داشته باشد. وقتي شما دانه‌اي را مي‌كاريد بايد از آن مواظبت كنيد كه در دل خاك نپوسد و رشد كند و جوانه بزند. فرزند هم همين طور است. از وقتي كه در رحم مادر قرار مي‌گيرد نبايد استعداد هايش از بين برود و ضايع شود.
«برگرفته از کتاب اسرار پرورش نبوغ در جنین»

 

 نظر دهید »

پايه‌ريزي شقاوت و سعادت در رحم مادر

16 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

 نظر دهید »

پدر ومادر

07 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

 نظر دهید »

حقوق والدینی که از دنیا رفته اند

07 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

حقوق والدین فوت شده
جمعه ها کنار قبر پدر ومادر« یس »بخوانید
-از حضرت رسول روایت شده : که هر کس هر روزجمعه قبر پدر ومادر یا یکی از ان دو را زیارت کند وکنار قبراو سوره «یس »بخواند خداوند به شمار هر حرفی از آن ، آمرزش ورحمتی نصیبش کند
معارف ومعاریف ج3 ص600 به نقل از ( کنز العمال ح 45543)

- قال النبيّ صلّى اللّه عليه و آله و سلّم: «من زار قبر أبويه أو أحدهما في كلّ جمعة غفر له و كتب عند اللّه بارّا»
پيامبر صلّى اللّه عليه و آله فرموده است: «هر كس قبر پدر و مادرش يا يكى از آنها را در هر جمعه زيارت كند خداوند او را مى‏آمرزد و او را نيكوكار ثبت مى‏كند.»
المحجة البيضاء، جلد8، ص: 372

سر قبر پدر ومادر حاجت بطلب
قال غلی ع…لِيَطْلُبِ الرَّجُلُ الْحَاجَةَ عِنْدَ قَبْرِ أَبِيهِ وَ أُمِّهِ بَعْدَ مَا يَدْعُو لَهُمَا ……
هر فردى مى‏تواند نزد قبر پدر و مادرش پس از اينكه بر ايشان دعا كرد حاجت خود را از خدا طلب كند
تحف العقول ، ترجمه بهراد جعفری ص: 96
قران را از رو بخوانید بر آنها آسان می گیرند
أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: مَنْ قَرَأَ فِي الْمُصْحَفِ نَظَراً مُتِّعَ بِبَصَرِهِ وَ خُفِّفَ عَنْ وَالِدَيْهِ وَ إِنْ كَانَا كَافِرَيْنِ.
… امام صادق عليه السّلام فرمود: هر كه قرآن را از روى آن بخواند، چشمش نيرو يابد و بر پدر و مادرش در آن سراى آسان گيرند هر چند كافر باشند .
ثواب الاعمال وعقاب الاعمال ترجمه حسن زاده ص:234
ثواب الاعمال وعقاب الاعمال ص:102

پدر ومادر را زیارت کن وحاجت بخواه
قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع‏ زُورُوا مَوْتَاكُمْ فَإِنَّهُمْ يَفْرَحُونَ بِزِيَارَتِكُمْ وَ لْيَطْلُبْ أَحَدُكُمْ حَاجَتَهُ عِنْدَ قَبْرِ أَبِيهِ وَ عِنْدَ قَبْرِ أُمِّهِ بِمَا يَدْعُو لَهُمَا.
امام علی ع فرمود:اموات خود را زیارت کنید ؛ زیرا آنان از دیدار شما خوشحال می شوند. انسان باید بعد از آنکه بر سرقبر پدر و مادر بر ایشان دعا کرد ، حاجت خود را {ازخدا} بخواهد.
وسائل الشیعه ج1 ص629ح3466
عمل تو شفیع والدین در بهشت
ابن عباس از رسول خدا نقل می کندکه فرمود:هنگامی که انسان وارد بهشت می شود، سراغ پدر ومادر خود را می گیرد ؛ به او می گویند آنها به درجه ومقام وعمل تو نرسیده اند . عرض می کند؛ پروردگارا ! من برای خودم وانها عمل کردم ! در این جا دستور داده می شود که آنها را به او ملحق کنید.
مفاتیح الجنان
پیامبر هم قبرمادرش را زیارت می کرد
رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله و سلّم قبر أمّه في ألف مقنّع فلم ير باكيا أكثر من يومه‏
پيامبر خدا صلّى اللّه عليه و آله به همراه هزار سوار نقابدار قبر مادرش را زيارت كرد و تا آن روز گريه كنندگانى بيش از آنها ديده نشده بود.
المحجة البيضاء، جلد8، ص: 372

بوسیدن حورالعین
مردی خدمت رسول گرامی مشرف شد وعرض کرد یا رسول الله من نذر کرده ام در بهشت صورت حورالعین را ببوسم؛چگونه به نذرم عمل کنم؟حضرت فرمودند پای مادرو پیشانی پدرت را ببوس . عرض کرد پدر ومادرم از دنیا رفته اند .حضرت فرمودند : قبرشان را ببوس .گفت: قبورشان را نمی شناسم ونمی دانم کجا مدفون شده اند. حضرت فرمودند: دو شکل قبر به نیّت قبور پدر ومادرت روی زمین ترسیم کن سپس آنها را ببوس، در این صورت به نذرت عمل کرده ای وعهد شکنی نکرده ای .
ک: روزی پر می کشیم به نقل از سعادت دو جهان /ص:51 به نقل از قرة العین /حقوق والدین

حقوق حق داران را ادا کنید.
قال علی ع:…أَلِمُّوا بِالْقُبُورِ الَّتِي يَلْزَمُكُمْ حَقُّ سُكَّانِهَا وَ زُورُوهَا وَ اطْلُبُوا الرِّزْقَ عِنْدَهَا فَإِنَّهُمْ يَفْرَحُونَ بِزِيَارَتِكُمْ……
قبور ديگرى كه سكنه آن بر شما حقّ دارند نيز زيارت كنيد، و نزد آنان از خداى روزى بخواهيد، كه آنان به اين ديدار خرسند گردند…

 نظر دهید »

خوشا به حال کسانی که توقع ندارند ، زیرا هرگز نخواهند رنجید

07 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

 نظر دهید »

با بی نمازی شوهرم چه کنم؟

07 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

با بی نمازی شوهرم چه کنم؟

 سلام دوست عزیز

احساس مسئولیت شما در قبال همسرتان قابل تقدیراست.

 

√سعی کنید با عمل خود او را تشویق به خواندن نماز کنید

√عوامل سستی در نماز را در ایشان ریشه یابی کرده وبرطرف کنید

√فلسفه نماز را به نحو شایسته برای ایشان بازگو کنید.

√اعتقادات او را محکم کنید.

√احساس نیاز را در ایشان ایجاد کنید

√به او انگیزه بدهید

√هرگز به طور مستقیم او را امر به نماز نکنید امر ونهی های خسته کننده شما  ایشان را بیشتر از نماز دور می کند.

√در قبال او از خود حساسیت نشان ندهید وهرگز او را سرزنش نکنید

√ اقتدار اورا بخصوص در مقابل فرزندان واقوام حفظ کنید.

√عمل او را در مقابل فرزندان خود توجیه کنید، وبگویید که انسان جایز الخطاست وهر آن ممکن است اشتباه کند.

√به شوهرتان گوشزد کنید که عمل شما از لحاظ تربیتی روی فرزندان تأثیر منفی خواهد گداشت وممکن است آینده آنها به خطر بیفت.د

√از افرادی که شوهرتان حرف شنوی دارد در این راستا کمک بگیرید.

√از او در مقابل دیگران تعریف کنیدوسعی کنید صفات خوب اورا برجسته کنید. خیلی از افراد نماز می خوانند ولی صفات ناشایسته ای دارند ،نیمه پر لیوان را ببینید

√به او اعتماد کنید.

√به او محبت کنید وسعی کنید کانون گرم خانواده را به خاطر این موضوع سرد وخاموش نسازید.

√بهای زندگی شما بسیار بالاست ،بی نمازی او نباید باعث از هم پاشیدن کانون زندگی شما باشد

√این انتظار را از خود نداشته باشید آنچه را که انجام داده اید مؤثر باشد( رفتارهای شما در او اثر کند)

اگر این رفتارها مؤثر نبود:

بدان که شما وظیفه ات را در قبال او انجام داده ای و در برابر خداوند مسئول نیستید.  

اوشوهر شماست  همان گونه که هست(بی نماز) او را  بپذیرید

از خداوند کمک بخواهید وبرایش دعا کنید قطعا بی تأثیر نیست

توکل توسل وتضرع را فراموش نکنید.

این هم جزیی از مشکلات زندگی است، در برابر آن صبر را پیشه کنید واز خداوند کمک بخواهید..

این را بدانید که تغییر دادن عادات مردان بسیار سخت و در بعضی موارد غیر قابل تغییر است. پس درصورت  عدم موفقیت، خود را سرزنش نکنید.

در کنار انسان بی نماز هم می توان یک زندگی خوب را ادامه داد وبنده خوب خداوند بود.

واما کلام آخر:

نه شوهر شما بدتر از فرعون ، ونه شما برتر از حضرت آسیه(سلام الله علیها)  هستید

او با زندگی در کاخ فرعون جزءچهار زن نمونه دو عالم شد.

والسلام

 1 نظر

سلام دادن به اهل قبور

05 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

چگونگی سلام دادن به اهل قبور
سلام رسول خدا
كَانَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِذَا مَرَّ عَلَى الْقُبُورِ قَالَ السَّلَامُ عَلَيْكُمْ مِنْ دِيَارِ قَوْمٍ مُؤْمِنِينَ وَ إِنَّا إِنْ شَاءَ اللَّهُ بِكُمْ لَاحِقُونَ‏.
رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله هنگامى كه بر قبرستان مي گذشت چنين ميخواند: «السّلام عليكم من ديار قوم مؤمنين و إنا إن شاء اللَّه بكم لاحقون»
يعنى:سلام و درود بر شما كه ساكنان خانه‏هائى هستيد كه گروه مؤمنان در آنند و ما نيز بخواست خداوند از پى شما آمده و بشما خواهيم پيوست.
من لا يحضره الفقيه-ترجمه غفارى، ج‏1، ص:260
سلام پیامبر به نقل از امام صادق
از امام صادق عليه السّلام شنيدم كه مى‏فرمودند: يَقُولُ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ ص يَخْرُجُ فِي مَلَإٍ مِنَ النَّاسِ مِنْ أَصْحَابِهِ كُلَّ عَشِيَّةِ خَمِيسٍ إِلَى بَقِيعِ الْمَدَنِيِّينَ فَيَقُولُ ثَلَاثاً- السَّلَامُ عَلَيْكُمْ يَا أَهْلَ الدِّيَارِ وَ ثَلَاثاً رَحِمَكُمُ اللَّهُ ثُمَّ يَلْتَفِتُ أَصْحَابَهُ وَ يَقُولُ هَؤُلَاءِ خَيْرٌ مِنْكُمْ فَيَقُولُونَ يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ لِمَ آمَنُوا وَ آمَنَّا وَ جَاهَدُوا وَ جَاهَدْنَا فَيَقُولُ إِنَّ هَؤُلَاءِ آمَنُوا وَ لَمْ يَلْبِسُوا إِيمانَهُمْ بِظُلْمٍ وَ مَضَوْا عَلَى ذَلِكَ [وَ أَنَا عَلَى ذَلِكَ شَهِيدٌ وَ أَنْتُمْ تَبْقَوْنَ بَعْدِي وَ لَا أَدْرِي مَا تُحْدِثُونَ بَعْدِي‏.
رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم در هر شب جمعه با گروهى از اصحابشان به قبرستان بقيع در مدينه تشريف مى‏بردند و در آنجا سه مرتبه مى‏فرمودند: السّلام عليكم يا اهل الدّيار (سلام و درود بر شما اى اهل شهرها).و سه مرتبه مى‏فرمودند: رحمكم اللَّه (خدا شما را رحمت كند).سپس به اصحابشان توجّه نموده و مى‏فرمودند:اين اهل قبور از شما بهتر هستند.اصحاب عرض مى‏كردند: اى رسول خدا براى چه؟ ايشان ايمان آورده، ما نيز ايمان آورده‏ايم، ايشان جهاد كرده‏اند، ما نيز جهاد كرده‏ايم؟ حضرت فرمودند:ايشان ايمان آورده ولى ايمانشان را به ظلم و ستم آلوده نكردند و با همين حال از دنيا رفتند و من بر اين امر شهادت مى‏دهم و شما پس از من در اين دنيا باقى مى‏مانيد و نمى‏دانم پس از من چه خواهيد كرد.
كامل الزيارات-ترجمه ذهنى تهرانى، ص:959 ح: 6 باب105
سلام علی ع به اهل قبور
عَنِ الْأَصْبَغِ بْنِ نُبَاتَةَ قَالَ :مَرَّ عَلِيٌّ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع عَلَى الْقُبُورِ فَأَخَذَ فِي الْجَادَّةِ ثُمَّ قَالَ عَنْ يَمِينِهِ السَّلَامُ عَلَيْكُمْ يَا أَهْلَ الْقُبُورِ مِنْ أَهْلِ الْقُصُورِ أَنْتُمْ لَنَا فَرَطٌ وَ نَحْنُ لَكُمْ تَبَعٌ وَ إِنَّا إِنْ شَاءَ اللَّهُ بِكُمْ لَاحِقُونَ ثُمَّ الْتَفَتَ عَنْ يَسَارِهِ فَقَالَ- السَّلَامُ عَلَيْكُمْ يَا أَهْلَ الْقُبُورِ إِلَى آخِرِهِ‏
اصبغ بن نباته، گفت:حضرت امير المؤمنين على عليه السّلام بر قبور عبور كردند، پس در وسط راه ايستاده سپس به طرف راست توجّه كرده و فرمودند: السَّلَامُ عَلَيْكُمْ يَا أَهْلَ الْقُبُورِ مِنْ أَهْلِ الْقُصُورِ أَنْتُمْ لَنَا فَرَطٌ وَ نَحْنُ لَكُمْ تَبَعٌ وَ إِنَّا إِنْ شَاءَ اللَّهُ بِكُمْ لَاحِقُونَ (درود بر شما اى كسانى كه در قصرها بوده و اكنون در قبرها خفته‏ايد. شما بر ما سبقت گرفتيد و ما بدنبال شما بوده و ان شاء اللَّه به شما ملحق خواهيم شد).سپس به طرف چپ توجّه نموده و فرمودند:السلام على اهل القبور … تا آخر كلمات زيارت.
كامل الزيارات-ترجمه ذهنى تهرانى - ،باب 105 ح 16 ص:969
سلامی دیگر از علی ع
امام علی ع در هنگام عبور از گورستان – فرمو«السّلام علی اهل لا اِلهَ اِلا اللهُ، من اهل لا اِلاهَ الاّالله، یا اهلَ لا الاهَ اِلاّالله،کَیفَ وَجَدتُم کَلِمةَ لا الاهَ الاّ اللهُ؟یا لا اِلهَ اِلا اللهُ بِحَقِّ لا اِلهَ اِلا اللهُ اَغفِر لِمَن قالَ لا اِلهَ اِلا اللهُ، وَاحشُرنافی زُمرَةِ مَن قالَ لا اِلهَ اِلا اللهُ»
«سلام ودرود از اهل لا اِلهَ اِلا اللهُ، بر اهل لا اِلهَ اِلا اللهُ ای اهل لا اِلهَ اِلا اللهُ،کلمه لا اِلهَ اِلا اللهُ را چگونه یافتید؟ ای لا اِلهَ اِلا اللهُ!به حق لا اِلهَ اِلا اللهُ، هر که گفت لا اِلهَ اِلا اللهُ، او را بیامرزو ما را در زمره کسانی محشورفرما که گفتند لا اِلهَ اِلا اللهُ»
شنیدم از رسول خدا ص می فرمود:هر که در هنگام عبور از از گورستان این جملات را بگوید گناهان پنجاه ساله اش بخشوده می شود. اصحاب ، عرض کردند: ای رسول خدا!کسی که گناه پنجاه سال نداشته باشدچه؟فرمود: گناهان (پنجاه ساله)پدر و مادر و برادرانش وعموم مسلمانان بخشوده می شود.
میزان الحکمة ج5 ح8188ص131
سلام امام صادق ع به اهل قبور
- عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: يَخْرُجُ أَحَدُكُمْ إِلَى الْقُبُورِ فَيُسَلِّمُ وَ يَقُولُ السَّلَامُ عَلَى أَهْلِ الْقُبُورِ السَّلَامُ عَلَى مَنْ كَانَ فِيهَا مِنَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُسْلِمِينَ أَنْتُمْ لَنَا فَرَطٌ وَ نَحْنُ لَكُمْ تَبَعٌ- وَ إِنَّا بِكُمْ لَاحِقُونَ وَ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ يَا أَهْلَ الْقُبُورِ بَعْدَ سُكْنَى الْقُصُورِ يَا أَهْلَ الْقُبُورِ بَعْدَ النِّعْمَةِ وَ السُّرُورِ صِرْتُمْ إِلَى الْقُبُورِ يَا أَهْلَ الْقُبُورِ كَيْفَ وَجَدْتُمْ طَعْمَ الْمَوْتِ ثُمَّ يَقُولُ وَيْلٌ لِمَنْ صَارَ إِلَى النَّارِ ثُمَّ يُهْرِقُ دَمْعَتَهُ وَ يَنْصَرِفُ‏
ابى بصير، از حضرت ابى عبد اللَّه عليه السّلام، حضرت فرمودند:هر گاه يكى از شما به قبرستان رفتيد، و ابتداء به اهل قبور سلام كرده و سپس بگوئيد: السَّلَامُ عَلَى أَهْلِ الْقُبُورِ السَّلَامُ عَلَى مَنْ كَانَ فِيهَا مِنَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُسْلِمِينَ أَنْتُمْ لَنَا فَرَطٌ وَ نَحْنُ لَكُمْ تَبَعٌ- وَ إِنَّا بِكُمْ لَاحِقُونَ وَ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ يَا أَهْلَ الْقُبُورِ بَعْدَ سُكْنَى الْقُصُورِ يَا أَهْلَ الْقُبُورِ بَعْدَ النِّعْمَةِ وَ السُّرُورِ صِرْتُمْ إِلَى الْقُبُورِ يَا أَهْلَ الْقُبُورِ كَيْفَ وَجَدْتُمْ طَعْمَ الْمَوْتِ ثُمَّ يَقُولُ وَيْلٌ لِمَنْ صَارَ إِلَى النَّارِ
درود بر اهل قبور، درود بر مؤمنين و مسلمين كه در قبور مى‏باشند، شما بر ما سبقت گرفتيد و ما تابع شما بوده و ان شاء اللَّه به شما ملحق خواهيم شد، ما براى خدا بوده و به سوى او برمى‏گرديم، اى كسانى كه در قبرها خفته‏ايد بعد از آنكه در قصرها بوديد، اى كسانى كه در قبرها خوابيده‏ايد بعد از آنكه اهل نعمت و سرور و شادى بوديد، به قبور داخل شديد، اى اهل قبور: مزه مرگ را چگونه‏يافتيد؟! سپس بگوئيد:واى بر كسى كه پس از اين وادى به دوزخ داخل شود. سپس اشگهاى آن حضرت ريخت و از قبرستان باز گشتند.
كامل الزيارات-ترجمه ذهنى تهرانى - ،باب 105 ح 17 ص:970
سلام امام محمد باقر بر اموات
عَنْ عَمْرِو بْنِ أَبِي الْمِقْدَامِ عَنْ أَبِيهِ قَالَ مَرَرْتُ مَعَ أَبِي جَعْفَرٍ ع بِالْبَقِيعِ فَمَرَرْنَا بِقَبْرِ رَجُلٍ مِنْ أَهْلِ الْكُوفَةِ مِنَ الشِّيعَةِ فَقُلْتُ لِأَبِي جَعْفَرٍ جُعِلْتُ فِدَاكَ هَذَا قَبْرُ رَجُلٍ مِنَ الشِّيعَةِ قَالَ فَوَقَفَ عَلَيْهِ وَ قَالَ اللَّهُمَّ ارْحَمْ غُرْبَتَهُ وَ صِلْ وَحْدَتَهُ- وَ آنِسْ وَحْشَتَهُ وَ آمِنْ رَوْعَتَهُ وَ أَسْكِنْ إِلَيْهِ مِنْ رَحْمَتِكَ مَا يُسْتَغْنَى بِهِ عَنْ رَحْمَةِ مَنْ سِوَاكَ وَ أَلْحِقْهُ بِمَنْ كَانَ يَتَوَلَّاهُ‏ عمرو بن ابى المقدام، از پدرش، گفت: در خدمت حضرت ابى جعفر عليه السّلام به قبرستان بقيع عبور کرديم، به قبر مردى از شيعيان كه اهل كوفه بود رسيديم، به حضرت عرض كردم: اين قبر يكى از شيعيان است فدايت شوم. راوى مى‏گويد: حضرت درنگ نمود (ودست روی قبر گذاشتند )و فرمودند: « اللَّهُمَّ ارْحَمْ غُرْبَتَهُ وَ صِلْ وَحْدَتَهُ- وَ آنِسْ وَحْشَتَهُ وَ آمِنْ رَوْعَتَهُ وَ أَسْكِنْ إِلَيْهِ مِنْ رَحْمَتِكَ مَا يُسْتَغْنَى بِهِ عَنْ رَحْمَةِ مَنْ سِوَاكَ وَ أَلْحِقْهُ بِمَنْ كَانَ يَتَوَلَّاهُ‏ »
بار خدايا به غربتش رحم فرما، وحدت و تنهائيش را به پيوند مبدّل كن، در حال وحشتش انس بر قرار فرما، هراس او را بر طرف كن، از رحمتت آن قدر نصيبش نما كه از رحمت غير تو بى‏نياز گردد، و ملحقش كن به آنان كه وى ايشان را دوست دارد .
كامل الزيارات-ترجمه ذهنى تهرانى، ص:964 ح: 10 باب105
سلام امام حسین
از حضرت امام حسین ع روایت شده که هر کس داخل قبرستان شود وبگوید: اَلّلهُمَ رَب هذِهِ الارواحِ الفانیةوَالاَجسادِالبالِیَه وَالعِظامِ النَخِرَه ، اَلَتی خَرَجَت مِنَ الدُنیا َوَهِیَ بِکَ مُؤمِنَةٌ اَدخِل عَلَیهِم رَوحاًمِنکَ وَسَلاماً مِنّی، بنویسد حق تعالی از برای اوحسنات به عدد خلق از زمان آدم تا قیام قیامت.
خدایا ، پروردگاراین ارواح از دنیا گذشته وتن های پوسیده واستخوانهای تباه شده،که بیرون رفتند از دنیا با ایمان به حضرت تو در آور بر آنها آسایش خود و درود از طرف ما .
مفاتیح الجنان
دعای معصومین در نزد اموات
از حضرت رسول منقول است که هیچ کس نمی گوید نزد قبر میّتی سه مرتبه این دعا را مگر آنکه خداوند متعال دور گرداند از اورا از عذاب در روز قیامت .« اَللّهُمَ اِنی اَسئَلُکَ بِحَقِ مُحَمَدٍ وَالِ مُحَمَد اَن لا تُعَذِبَ هذا المَیِّت »خدایا من از تو می خواهم به حق محمد وآل محمد که عذاب نکنی این میّت را.
مفاتیح ص:1031
دعای امام باقربرای اهل قبور
عَنِ ابْنِ عَجْلَانَ قَالَ قَامَ أَبُو جَعْفَرٍ ع عَلَى قَبْرِ رَجُلٍ فَقَالَ اللَّهُمَّ صِلْ وَحْدَتَهُ وَ آنِسْ وَحْشَتَهُ وَ أَسْكِنْ إِلَيْهِ مِنْ رَحْمَتِكَ مَا يَسْتَغْنِي بِهِ عَنْ رَحْمَةِ مَنْ سِوَاكَ‏
ابن عجلان گفت: حضرت ابو جعفر عليه السّلام بر سر قبر مردى ايستاده و فرمودند:اللّهم صِل وحَدَته.و آِنس وَحْشَتَهُ و اسكِن اِليهِ مِن رَحَمِتَك، يَستَغنى بِهِ عَن رَحمَةِ مَن سِواكَ. خدايا وحدت و تنهائى او را به پيوند مبدّل كن در حال وحشتش انس برقرار كن از رحمتت آن قدر نصيبش نما كه از رحمت و عنايت غير تو بى‏نياز گردد .
كامل الزيارات-ترجمه ذهنى تهرانى - ،باب 105 ح 14 ص:967

آیا اموات متوجه زیارت ما می شوند(دعای امام صادق)
وَ رُوِيَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ أَنَّهُ قَالَ قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع الْمَوْتَى‏نَزُورُهُمْ فَقَالَ نَعَمْ قُلْتُ فَيَعْلَمُونَ بِنَا إِذَا أَتَيْنَاهُمْ فَقَالَ إِي وَ اللَّهِ إِنَّهُمْ لَيَعْلَمُونَ بِكُمْ وَ يَفْرَحُونَ بِكُمْ وَ يَسْتَأْنِسُونَ إِلَيْكُمْ قَالَ قُلْتُ فَأَيَّ شَيْ‏ءٍ نَقُولُ إِذَا أَتَيْنَاهُمْ قَالَ قُلِ اللَّهُمَّ جَافِ الْأَرْضَ عَنْ جُنُوبِهِمْ وَ صَاعِدْ إِلَيْكَ أَرْوَاحَهُمْ وَ لَقِّهِمْ مِنْكَ رِضْوَاناً وَ أَسْكِنْ إِلَيْهِمْ مِنْ رَحْمَتِكَ مَا تَصِلُ بِهِ وَحْدَتَهُمْ وَ تُؤْنِسُ بِهِ وَحْشَتَهُمْ إِنَّكَ عَلى‏ كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدِير
از محمد بن مسلم روايت شده كه گفت: به امام صادق عليه السّلام عرض كردم: آيا خوبست مردگان را زيارت كنيم؟ آن حضرت فرمود: آرى، عرض كردم:وقتى نزد ايشان ميرويم آنان متوجه ما ميشوند؟ فرمود: آرى بخدا قسم، ايشان متوجّه آمدن شما مي شوند و از عمل شما خوشحال ميگردند و به شما انس ميگيرند و از تنهايى بيرون مى‏آيند. گويد: عرض كردم: هنگامى كه نزد آنان ميرويم چه بگوئيم؟ فرمود:اين دعا را بخوان: «اللّهمّ جاف الأرض عن جنوبهم و صاعد إليك ارواحهم و لقّهم منك رضوانا، و اسكن إليهم من رحمتك ما تصل به وحدتهم، و تؤنس به وحشتهم، إنك على كلّ شي‏ء قدير»
يعنى: بار خدايا زمين را از پهلوهاى ايشان دور ساز (كنايه از آنكه فشار قبر را از ايشان بگردان) و روانهايشان را بسوى خود بالا ببر، و از جانب خويش خشنوديت را پيشبازشان فرست، و از رحمتت همنشينى براى آنان بگمار كه‏دلتنگى و تنهائيشان را مبدّل بأنس و آرامى و وحشتشان را مبدل بأمن ساز، چرا كه تو بر هر چيز توانائى
من لا يحضره الفقيه-ترجمه غفارى، ج‏1، ص:262.
مردگان را با صدای بلند بخوان
خدای تعالی به عیسی ع فرمود: ای عیسی! از چشم خود اشک واز دلت خشوع به من هدیه کن و دو دیده ات را با میل اندوه، سرمه کن وهنگامی که بیهوده کاران می خندند، تو بر سر گور مردگان بایست وبه آواز بلند آنان را بخوان ، شاید پند خود را از آنها بگیری. وبا خود بگو: من هم همراه دیگران به آنها خواهم پیوست .
مفاتیح الجنان ص:884
حالت انسان هنگام زیارت
عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع كَيْفَ أَضَعُ يَدِي عَلَى قُبُورِ الْمُؤْمِنِينَ وَ أَشَارَ بِيَدِهِ إِلَى الْأَرْضِ فَوَضَعَهَا عَلَيْهَا وَ هُوَ مُقَابِلُ الْقِبْلَةِ.
عبد الرحمن بن ابى عبد اللَّه، مى‏گويد: از حضرت ابى عبد اللَّه پرسيدم:چگونه دستم را بر قبور مؤمنين بگذارم؟ حضرت با دست مباركشان به زمين اشاره كرده پس آن را بر زمين نهادند در حالى كه مقابل قبله قرار داشتند.
كامل الزيارات-ترجمه ذهنى تهرانى، ص:959 ح:5 باب105

هفت مرتبه قرائت سوره قدرو ثواب آن
برطرف کننده هول وهراس
مُحَمَّدُ بْنُ سِنَانٍ عَنِ الْمُفَضَّلِ قَالَ قَالَ مَنْ قَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ عِنْدَ قَبْرِ مُؤْمِنٍ سَبْعَ مَرَّاتٍ بَعَثَ اللَّهُ إِلَيْهِ مَلَكاً يَعْبُدُ اللَّهَ عِنْدَ قَبْرِهِ وَ يُكْتَبُ لَهُ وَ لِلْمَيِّتِ ثَوَابُ مَا يَعْمَلُ ذَلِكَ الْمَلَكُ فَإِذَا بَعَثَهُ اللَّهُ مِنْ قَبْرِهِ لَمْ يَمُرَّ عَلَى هَوْلٍ إِلَّا صَرَفَهُ اللَّهُ عَنْهُ بِذَلِكَ الْمَلَكِ الْمُوَكَّلِ حَتَّى يُدْخِلَهُ اللَّهُ بِهِ الْجَنَّةَ وَ يَقْرَأُ مَعَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ سُورَةَ الْحَمْدِ وَ الْمُعَوِّذَتَيْنِ وَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ وَ آيَةَ الْكُرْسِيِّ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ كُلَّ سُورَةٍ وَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ سَبْعَ مَرَّاتٍ وَ تَقْرَأُ بَعْدَ الْحَمْدِ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ سَبْعاً وَ الْمُعَوِّذَتَيْنِ وَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ وَ آيَةَ الْكُرْسِيِّ ثَلَاثاً ثَلَاثاً.
محمّد بن سنان، از مفضل نقل كرده، وى گفت:كسى كه «انا انزلناه» را هفت مرتبه نزد قبر مؤمنى بخواند خداوند متعال فرشته‏اى را به آنجا فرستاده تا خدا را در همان مكان عبادت كند و براى خواننده و ميّت ثواب عبادت آن فرشته منظور مى‏شود. و وقتى خداوند ميّت را از قبر بيرون آورد بواسطه آن فرشته موكّل هول و هراس را از او بر طرف مى‏كند تا داخل بهشتش نمايد.
كامل الزيارات-ترجمه ذهنى تهرانى - ،باب 105ح 12 ص: 965

پاداش به عدد اموات
امام رضا به نقل از رسول خدا فرمود: هر کس از قبر مؤمن بگذرد وسوره « قل هوالله »را یازده مرتبه بخواند و ثواب آن را به اموات هدیه کند خداوند به عدد آن اموات ، به او پاداش دهد.
مفاتیح الجنان
قرائت شش سوره باهمدیگر
نزد قبر مؤمن یک مرتبه «حمد »وبعد از آن هفت مرتبه سوره «إِنَّا أَنْزَلْناهُ» را بخوان سپس «معوّذتين» يعنى «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ و قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ »هر كدام را سه بار بخوان «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» را سه بار بخوان و «آية الكرسى» را سه بار قرائت نما
كامل الزيارات-ترجمه ذهنى تهرانى - ،باب 105ح 12 ص: 965
مردگان خود را از احوال خود بی خبر مگذارید
ابو عبد الله صادق (ع) گفت: شما با رفتن به گورستان و زيارت عزيزان در خاك خفته، مايه انس و مسرت آنان را فراهم مى‏كنيد و اگر ديدار آنان به تأخير افتد، مايه وحشت و اضطراب آنان مى‏شود. شرح: اگر به ارواح مؤمنان اطلاع برسد كه خويشان و عزيزانشان به ديدار قبور آنان رفته‏اند، متوجه مى‏شوند كه اين جمع از خويشان و عزيزان، هنوز در قيد حيات و زندگى بسر مى‏برند و اين خود مايه انس و مسرت آنان مى‏شود، اما اگر از خويشان و عزيزان خود بى‏اطلاع بمانند، اين بى‏اطلاعى مايه وحشت و اضطراب آنان مى‏گردد كه مبادا عزيزانشان مرده باشند و به صف دوزخيان پيوسته باشند.
گزيده كافى، ج‏2، ص: 171
آکاهی مؤمن از زیارتش
عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ ع قَالَ قُلْتُ لَهُ الْمُؤْمِنُ يَعْلَمُ بِمَنْ يَزُورُ قَبْرَهُ ؟قَالَ نَعَمْ وَ لَا يَزَالُ مُسْتَأْنِساً بِهِ مَا زَالَ عِنْدَهُ فَإِذَا قَامَ وَ انْصَرَفَ مِنْ قَبْرِهِ دَخَلَهُ مِنِ انْصِرَافِهِ عَنْ قَبْرِهِ وَحْشَةٌ.
اسحق بن عمّار، از ، اسحق مى‏گويد: محضر مبارك حضرت ابى الحسن عليه السّلام عرضه داشتم.آيا مؤمن آگاه است از كسى كه قبر او را زيارت مى‏كند؟ حضرت فرمودند: بلى، پيوسته تا مادامى كه زائر بر سر قبرش هست با او مأنوس مى‏باشد و وقتى زائر بلند شده و او سر قبر او بر مى‏گردد از برگشتن وى وحشتى در مؤمن ميّت پيدا مى‏شود.
كامل الزيارات-ترجمه ذهنى تهرانى، ص:962 ح:8 باب105
وسائل الشیعه ج1ح3465ص:629

 نظر دهید »

امام صادق(ع): عن ابی عبدالله: قال لیس من بیت نبی الا وفیه حمام، لانّ سفهاء الجنّ یعبثون بصبیان البیت فاذا کان فیه حمام عبثوا بالحمام و ترکوا الناس هیچ پیامبری نبوده مگر در خانه‌ اش کبوتر بوده است ، زیرا جن‌های بی خرد با کودکان خانه ‌ور میی روند. وقتی که ک

05 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

 نظر دهید »

آداب ورود به قبرستان

03 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

آداب ورود به قبرستان
گام مومن بر قبور اموات
وَ قَالَ أَبُو الْحَسَنِ مُوسَى بْنُ جَعْفَرٍ ع إِذَا دَخَلْتَ الْمَقَابِرَ فَطَأِ الْقُبُورَ فَمَنْ كَانَ مُؤْمِناً اسْتَرْوَحَ إِلَى ذَلِكَ وَ مَنْ كَانَ مُنَافِقاً وَجَدَ أَلَمَه‏
موسى بن جعفر عليهما السّلام فرمود: وقتى وارد قبرستان شدى بر قبرها گام بگذار، هر كس از مردگان كه مؤمن باشد از بركت آن قدم مؤمن راحتى مي يابد و هر كس كه منافق باشد از آن گام نهادن الم و رنج ميبيند.
من لا يحضره الفقيه-ترجمه غفارى، ج‏1، ص:262
وسائل الشیعه ج1 ص634ح3488
روی قبر ها را نخوانید
عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الْأَوَّلِ ع قَالَ : تِسْعَةٌ يُورِثْنَ النِّسْيَانَ: أَكْلُ التُّفَّاحِ يَعْنِي‏ الْحَامِضَ وَ الْكُزْبُرَةَ وَ الْجُبُنَّ وَ أَكْلُ سُؤْرِ الْفَأْرِ وَ الْبَوْلُ فِي الْمَاءِ الْوَاقِفِ وَ قِرَاءَةُ كِتَابَةِ الْقُبُورِ وَ الْمَشْيُ بَيْنَ امْرَأَتَيْنِ وَ طَرْحُ الْقَمْلَةِ وَ الْحِجَامَةُ فِي النُّقْرَة
امام هفتم فرمود: نه چيز موجب فراموشی میشوند از جمله آنها خواندن نوشته سر گورهاست.
خصال ج2ص:189باب نه گانه ترجمه کمره ای
در قبرستان سخن بیهوده نگویید
روى عليّ عليه السّلام عن رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله و سلّم أنّه قال: «كنت نهيتكم عن زيارة القبور ألا فزوروها فإنّ في زيارتها تذكرة للآخرة غير أن لا تقولوا هجرا»
على عليه السّلام از پيامبر خدا صلّى اللّه عليه و آله روايت كرده كه فرموده است: «من شما را از زيارت قبور نهى كرده بودم اينك، آنها را زيارت كنيد چه آن سبب ياد آورى آخرت است جز اين كه در آن سخن ياوه نگوييد .
المحجة البيضاء، جلد8، ص: 371
قبور را دور نزنید
عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ آبَائِهِ‏ فِي وَصِيَّةِ النَّبِيِّ ص لِعَلِيٍّ ع قَالَ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى كَرِهَ لِأُمَّتِي … التَّطَلُّعَ فِي الدُّورِ.
وسائل الشیعه ج 1 ص634ح:3489
در قبرستان نخندید
عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ آبَائِهِ‏ فِي وَصِيَّةِ النَّبِيِّ ص لِعَلِيٍّ ع قَالَ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى كَرِهَ لِأُمَّتِي الضَّحِكَ بَيْنَ الْقُبُورِ….
وسائل الشیعه ج 1 ص634ح:3489
بهترین سخن در قبرستان
روایت شده چون از قبرستان بگذری بهتر سخن آن است که بگویی« اَللّهُمَ وَلِّهِم ما تَوَلَّوا وَحشُرهُم مَعَ مَن اَحَبُّوا.» خدایا دوست آنها دار هر که را دوست گرفتند ومحشورشان کن با هرکه دوستدار بودند.
مفاتیح الجنان
در شب زیارت نکنید
رسول خدا فرمود: وَلا تَزُرهُم اَحیاً بِاللَّیلِ . زیارت نکنید آنها(اموات) را هیچگاه در شب .
مفاتیح الجنان
وَ رَوَاهُ ابْنُ أَبِي فِرَاسٍ فِي كِتَابِهِ قَالَ: قَالَ ع‏ مَنْ ضَحِكَ عَلَى جِنَازَةٍ أَهَانَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ عَلَى رُءُوسِ الْأَشْهَادِ وَ لَا يُسْتَجَابُ دُعَاؤُهُ وَ مَنْ ضَحِكَ فِي الْمَقْبَرَةِ رَجَعَ وَ عَلَيْهِ مِنَ الْوِزْرِ مِثْلُ جَبَلِ أُحُدٍ- وَ مَنْ تَرَحَّمَ عَلَيْهِ نَجَا مِنَ النَّارِ.
وسائل الشیعه ج 1 ص635ح:3493
تا حدّ امکان برای آنان صدقه و خیرات بدهیم .
خیرات در نظر مردم فقط شیرینی خرما وخوردنی هاست .ولی باید بدانیم که صدقه وخیراتی را باید برای آنان بفرستیم که مفید بوده وباقیّا ت وصالحات برای انان بماند. دعا وآمرزش خواهی برای اموات، سیر کردن گرسنه ای ، خرید کتاب برای کتابخانه ای ، ساختن بنایی هرچند کم وناچیز.کمک مالی به محرومان ، سیر کردن گرسنگان ، پوشیدن برهنگان ، دستگیری از یتیمان ،خریدن جهیزیه ، فراهم کردن امکانات ازدواج برای جوانان……..
باتوجه به احادیث معصومین : هروقت زیاد ناراحت ویا هروقت خوشحالید به زیارت قبور مؤمنین بروید زیرا که در این دو حالت لازم است که انسان به یاد مرگ باشد تاآن حالت اورا غافل نکند.

فاطمه س به زیازت اهل قبور می رود
كَانَتْ فَاطِمَةُ ع تَأْتِي قُبُورَ الشُّهَدَاءِ كُلَّ غَدَاةِ سَبْتٍ فَتَأْتِي قَبْرَ حَمْزَةَ فَتَتَرَحَّمُ عَلَيْهِ وَ تَسْتَغْفِرُ لَه‏
حضرت فاطمه عليها السّلام هر روز شنبه صبحگاهان به زيارت قبور شهدا مى‏آمد و به سر قبر حمزه آمده از خداوند طلب رحمت و مغفرت براى او ميكرد.
من لا يحضره الفقيه-ترجمه غفارى، ج‏1، ص:261
كامل الزيارات-ترجمه ذهنى تهرانى، ص:964 ح: 10 باب105
فاطمه س بعد ازوفات پدر
شنيدم ابو عبد الله صادق (ع) مى‏گفت: جده‏ام فاطمه بعد از پدرش رسول خدا، فقط هفتاد و پنج روز زندگى كرد. بعد از پدرش كسى او را شاد و خندان نديد. هر هفته روزهاى دوشنبه و پنجشنبه به مقبره شهداى احد مى‏رفت و با يادآورى صحنه‏هاى جنگ احد مى‏گفت: پدرم رسول خدا در اين جا موضع گرفته بود و مشركان در اين جا صف كشيده بودند
گزيده كافى، ج‏2، ص: ص172
آداب دیگر ورود به قبرستان
با وضو وطهارت وارد قبرستان شوید.
هنگام ورود به قبرستان اول به زیارت علماءوبزرگان آن قبرستان بروید.
اولین کسی که زیارت می کنید والدین شما باشد.
در قبرستان حرف دنیا را نزنید
وقتی وارد بر قبرستان شدید حتماً با دعا وقران وسلام انها را زیارت کنید.
روی قبور ننشینید
روی قبور راه نروید
در قبرستان بول نکنید
روی قبر وکنار آن ومحاذی آن نماز نخوانید.
در قبرستان از حال مردگان عبرت گیرید
سرقبر خویشان ونزدیکان فاتحه بخوانید

 نظر دهید »

سلام بر اهل بیت

03 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

 نظر دهید »

فلسفه زیارت قبور مسلمین

02 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

فلسفه زیارت قبورمسلمین

زیارت اهل قبور موجب عبرت گرفتن زائرمی شود وبرای اندکی هم که باشد او را از غفلت وبی خبری رها ساخته و این پیام را می دهد که توهم به ما ملحق خواهی شد وآنچه به فریاد تو خواهد رسید عمل صالح وتقوای توست.
زیارت قبور مؤمنین و دعا در حق آنان وقرائت قران برای انان باعث خوشحالی وهمچنین موجب بخشش ومغفرت انان می گردد. اگر حقی از آنان به گردن ما باشد بوسیله دعا وزیارت گوشه ای از حق آنان ادا می شود. زیارت ما رتباط با ارواح مؤمنین وگریه بر مزار آنان ارامش روحی روانی بر انسان حاکم می شود. زیارت علاوه بر این که برای مرده ثمر بخش است ، زائر هم مورد رحمت وبخشش الهی قرار می گیرد.

زیارت صالحین، ثواب زیارت ائمه را دارد
الرَّازِيِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ الْأَوَّلَ ع يَقُولُ مَنْ لَمْ يُقَدِّرْهُ أَنْ يَزُورَنَا فَلْيَزُرْ صَالِحِي مَوَالِينَا- يُكْتَبْ لَهُ ثَوَابُ زِيَارَتِنَا وَ مَنْ لَمْ يَقْدِرْ عَلَى صِلَتِنَا فَلْيَصِلْ عَلَى صَالِحِي مَوَالِينَا يُكْتَبْ لَهُ ثَوَابُ صِلَتِنَا
عمرو بن عثمان الرّازى گفت: از ابا الحسن الاوّل عليه السّلام شنيدم كه مى‏فرمودند:كسى كه نمى‏تواند ما را زيارت كند پس دوستان صالح و شايسته ما را زيارت كند كه ثواب زيارت ما برايش نوشته مى‏شود و كسى كه بر احسان به ما قادر نباشد پس به دوستان شايسته و صالح ما احسان كند كه ثواب احسان به ما برايش نوشته مى‏شود
كامل الزيارات-ترجمه ذهنى تهرانى، باب105 ح1ص:958

نسبت به مردگان باوفا باشید
نسبت به مردگان با وفا باش، و حال كه رشته اميدوارى ميان تو و آنان گسسته است، نسبت به آنان كوتاهى مكن، و به ياد آور كه خداوند سبحان- جلّ جلاله- در برابر اين وفادارى، چندين برابر آنچه را كه آرزو دارى، و چندين برابر اخوّتى كه ميان تو و زندگان است، عطا مى‏فرمايد. و اگر با اين وجود باز نسبت به بذل و بخشش خداوند بى‏اعتنايى كنى، اين نشانگر آن است كه شايد اصلا گفتار و وعده الهى را تصديق ننموده‏اى.
ادب حضور ص167
هنگام دعا حتمأ سر قبر اموات بروید
بعضی افراد اعتقادشان بر این است که دعا وقران برای میت را در خانه هم می توان انجام داد. ولی با ید توجه داشت که روح میت با قبر خود در ارتباط است وزیارت اموات بر سر مزارشان تأثیر بیشتری دارد مخصوصاً زیارت قبور پدر ومادروبعد از مدتی که از مرگ آنها گذشت اموات وپدر ومادر را فراموش کرده و …انگار که آنان با مردن واقعاٍ فانی شده اند ودیگر هیچ نیازی به ما ندارند در صورتی که هرگاه انسان ازدنیا می رود به بستگان خود محتاج تر است تا آن موقع که زنده بود. چرا که پرونده اعمال او بسته ودستش از دنیا کوتاه شده است وچشم به بازماندگان دوخته تا شاید خیراتی برایش بفرستیم مخصوصاً پدر ومادر که ازهمه سزاوارترند.

 نظر دهید »

امام صادق علیه السلام : فاطمة کوکب دری بین نساء اهل الدنیا . فاطمه علیها السلام اختری تابناک در میان زنان دنیاست

02 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

 نظر دهید »

غیبت نکنیم

01 مرداد 1394 توسط زهره مهرابي

غیبت نکنیم

 

 نظر دهید »

شاه کلید اصلی رابطه باخدا

31 تیر 1394 توسط زهره مهرابي

آيت الله بهجت :
از ما، عمل چنداني نخواسته اند! مهم تر از عمل کردن، “عمل نکردن” است!
تقوا يعني “عمل گناه را مرتکب نشدن!همه ميپرسند چه کار کنيم؟
من ميگويم: بگوييد چه کار نکنيم؟و پاسخ اينست:
گــــــــنــــــــــــاه نــــکــنــيــد.
شاه کليد اصلي رابطه با خدا ” گــنــاه نــکــردن ” است

 نظر دهید »

آنچه بعد از مرگ قرین انسان است

31 تیر 1394 توسط زهره مهرابي

آنچه بعد از مرگ قرین انسان است

شش چیز پس از مرگ سود می دهد
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ سِتُّ خِصَالٍ يَنْتَفِعُ بِهَا الْمُؤْمِنُ بَعْدَ مَوْتِهِ وَلَدٌ صَالِحٌ یسْتَغْفِرُ لَهُ وَ مُصْحَفٌ يَقْرَأُ فِيهِ وَ قَلِيبٌ يَحْفِرُهُ وَ غَرْسٌ يَغْرِسُهُ وَ صَدَقَةُ مَاءٍ يُجْرِيهِ وَ سُنَّةٌ حَسَنَةٌ يُؤْخَذُ بِهَا بَعْدَه
امام ششم فرمود مؤمن پس از مرگ خود از شش خصلت سود مى‏برد فرزند نيكى كه برايش آمرزش خواهد، قرآنى كه از او بماند و تلاوت شود، چاه آبى كه كنده، درختى كه كاشته، آبى كه وقف كرده كردار نيكى كه رواج داده و پس از مرگش از او پيروى مى‏شود.
الخصال ، شیخ صدوق ،ج:1 ص: 288ح:7 ترجمه کمره ای
آنچه باقیّات وصالحات می ماند
قَالَ الصَّادِقُ ع سِتَّةٌ يَلْحَقْنَ الْمُؤْمِنَ بَعْدَ وَفَاتِهِ وَلَدٌ يَسْتَغْفِرُ لَهُ وَ مُصْحَفٌ يُخَلِّفُهُ وَ غَرْسٌ يَغْرِسُهُ وَ صَدَقَةُ مَاءٍ يُجْرِيهِ وَ قَلِيبٌ يَحْفِرُهُ وَ سُنَّةٌ يُؤْخَذُ بِهَا مِنْ بَعْدِهِ‏
555- امام صادق عليه السّلام فرمود: شش چيز است كه ثواب آن پس از مرگ بمؤمن ميرسد: يكى فرزندى كه از خود بجاى گذارد و او برايش طلب مغفرت كند، و ديگر مصحفى كه از او بجا ماند اعمّ از قرآن يا ساير كتب مفيده كه هر كه تلاوت كند يا مطالعه نمايد و از آن سود برد ثوابش به او رسد، و ديگر درختى كه آن را بنشاند بقصد اينكه مردم از آن منتفع شوند يا بقصد قربت وقف نمايد و ديگر آبى كه بقصد قربت جارى كند مثل ايجاد نهر و حفر كاريز و غيره و آن را وقف كند تا مسلمانان از آن بهره‏مند شوند، و ديگر چاهى كه شخص در بيابانها حفر كند، و بالاخره سنّتى كه شخص از خود باقى گذارد و پس از او ديگران به وى تأسى كرده آن را ادامه دهند.
من لا يحضره الفقيه-ترجمه غفارى، ج‏1، ص:267
سه دوست از پی انسان می روند
عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ قَالَ : قَالَ عَلِيٌّ ع إِنَّ لِلْمَرْءِ الْمُسْلِمِ، ثَلَاثَةَ أَخِلَّاءَ فَخَلِيلٌ يَقُولُ أَنَا مَعَكَ حَيّاً وَ مَيِّتاً وَ هُوَ عَمَلُهُ وَ خَلِيلٌ يَقُولُ لَهُ أَنَا مَعَكَ إِلَى. بَابِ قَبْرِكَ ثُمَّ أُخَلِّيكَ وَ هُوَ وَلَدُهُ وَ خَلِيلٌ يَقُولُ لَهُ أَنَا مَعَكَ إِلَى أَنْ تَمُوتَ وَ هُوَ مَالُهُ فَإِذَا مَاتَ صَارَ لِلْوَارِث‏
امام فرمود : ( سه چیز از پی انسان می روند)دوستان سه‏اند، دوستى كه مي گويد من در زندگى و مرگ با تو هستم و آن كردار اوست، دوستى است كه مي گويد من تا لب گور با تو هستم سپس تو را رها كنم و آن فرزند است. دوستى كه مي گويد تا دم مرگ با تو هستم و آن دارائى است كه چون مُرد به وارث ميگردد.
الخصال ، شیخ صدوق ،ج:1 ص: 130ح:81 ترجمه کمره ای
اعمال وحسنات مؤمن
پیامبر خدا فرمود: از اعمال وحسنات مؤمن، آنچه پس از مرگ (ثوابش ) به او می رسد ، دانشی است که تعلیم دهد ومنتشرکند ، یا فرزند صالحی که از خود بر جای گذارد ، یا مصحفی که به ارث گذارد یا مسجدی که بسازد ، یا خانه ای که برای مسافران بسازد ، یانهری که حفر کند، یا صدقه ای که در زمان تندرستی وحیات از دارایی خود برقرار سازد (ثواب اینها ) بعد از مرگش به او می رسد.
میزان الحکمة ج11ح19384
چهار کس اند که بعد از مردن اجر کارشان به آنها می رسد
پیامبر خدا فرمود :چهار کس اند که بعد از مردن نیز همچنان اجر کارشان به آنها می رسد : مردی که در حال مرز داری (جهاد) در راه خدا بمیرد ، ومردی که دانشی را آموزش دهد تا زمانی که به آن دانش عمل شود اجرش به او می رسد ومردی که صدقه ای بر قرار سازد ، تا زمانی که آن صدقه بر جا ومستمّر است اجرش به او می رسد ومردی که فرزند صالحی به یادگار گذارد وآن فرزند برایش دعا کند.
میزان الحکمة ج11ح19385

صبربه تنهایی حمایت می کند
عنه صلّى اللَّه عليه و آله: «يؤتى الرجل في قبره بالعذاب فاذا أوتي من قبل رأسه دفعه تلاوة القرآن و اذا اوتي من بين يديه دفعته الصّدقة و اذا اوتي من قبل رجليه دفع مشيه الى المسجد و الصّبر حجزه يقول: امّا لو رايت خللا لكنت صاحبه.» «و في لفظ آخر اذا دخل الرّجل القبر قامت الصّلوة عن يمينه و الزّكاة عن شماله و البرّ يظلّ عليه و الصّبر بناحية يقول: دونكم صاحبي فانّي من ورائه يعني ان استطعتم ان تدفعوا عنه العذاب و الّا فأنا اكفيكم ذلك و ارفع عنه العذاب».
پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله هم چنين فرمود: «چون مرد را در قبرش مى‏گذارند عذاب داخل قبر او مى‏شود وقتى مى‏خواهد از طرف سر آن مرد وارد شود تلاوت قرآن جلوى عذاب را مى‏گيرد، وقتى مى‏خواهد از طرف صورتش وارد شود صدقه جلوى عذاب را مى‏گيرد و آن را بر مى‏گرداند. وقتى مى‏خواهد از طرف پاهاى آن مرد وارد شود راه رفتن او به سوى مسجد جلويش را مى‏گيرد و صبر نيز جلوى عذاب را مى‏گيرد و مى‏گويد: اگر ببينم كه شما نتوانيد از صاحبم حمايت كنيد خودم به تنهايى از او حمايت و دفاع مى‏كنم.»

باز هم صبر
در حديث ديگر آمده است كه چون مرد داخل قبر مى‏شود، نماز طرف راست و زكات طرف چپش مى‏ايستند و احسان بر سرش سايه مى‏افكند و صبر در طرفى دورتر از آنها است چون دو فرشته‏اى كه متصدى سؤال از آن مرد هستند وارد مى‏شوند صبر به نماز و زكات و احسان مى‏گويد: مواظب رفيق خود باشيد و اگر نتوانستيد عذاب را از او دور كنيد من به تنهايى از او دفاع مى‏كنم و عذاب را از او بر طرف مى‏سازم.
فروع کافی ج5 کتاب جنائز ح4707ص:592

عمل همراه توست اگر دوست خدا باشی
امير مؤمنان عليه السّلام روايت كرده كه فرموده است: «فرزند آدم چون در واپسين روز از روزهاى دنيا و نخستين روز از روزهاى آخرت قرار گيرد مال و فرزند و عملش براى او مجسّم مى‏شود. او به مالش توجّه مى‏كند و مى‏گويد: به خدا سوگند من بر تو بسيار حريص و بخيل بودم، اينك چه كمكى براى من دارى؟ مى‏گويد: كفنت را از من بگير. سپس به فرزندانش رو مى‏كند و مى‏گويد: به خدا سوگند من دوستدار و نگهدار شما بودم، اكنون چه كمكى براى من داريد؟ پاسخ مى‏دهند: ما تو را به حفره‏ات مى‏رسانيم و در آن تو را دفن مى‏كنيم؛ سپس به عملش توجّه مى‏كند و مى‏گويد: به خدا سوگند من به تو رغبت نداشتم و تو بر من گران بودى؛ اكنون تو را به من چه كمكى است؟ مى‏گويد: من در گورت و در روزى كه برانگيخته مى‏شوى و تا آنگاه كه من و تو را بر پروردگارت عرضه مى‏كنند همنشين تو هستم.» فرمود: اگر ميّت دوست خدا باشد
راه روشن، ج‏8، ص: 361

عمل شايسته
شخصى نزد او(میّت) مى‏آيد كه از همه خوشبوتر و نيكروتر و لباسش فاخرتر است و مى‏گويد: مژده باد تو را به روح و ريحان و نعمتهاى بهشت و مقدم تو نيكوترين مقدم باد، به او مى‏گويد: تو كيستى، پاسخ مى‏دهد: من عمل شايسته تو هستم كه از دنيا به بهشت كوچ كرده‏ام. او غسل دهنده خود را مى‏شناسد و حمل كننده‏اش را سوگند مى‏دهد كه در حمل او شتاب كند، هنگامى كه وارد گورش مى‏كنند دو فرشته قبر با موهايى افراشته و گامهايى كه زمين را مى‏شكافد و آوازى همچون غرّش رعد و چشمانى مانند برق جهنده نزد او مى‏آيند و به او مى‏گويند: پروردگار تو كيست؟ و دين تو چيست؟ و پيامبر تو كيست؟ پاسخ مى‏دهد: اللّه پروردگار من و اسلام دين من محمّد پيامبر من است. به او مى‏گويند: خداوند تو را در آنچه دوست مى‏دارى و بدان خشنودى پايدار بدارد، و اين قول خداوند است كه فرموده است:
«يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ فِي الْآخِرَةِ» سپس قبر او را تا آن حدّ كه چشمش مى‏بيند وسعت مى‏دهند و پس از آن درى به سوى بهشت باز مى‏كنند و بعد از آن به او مى‏گويند: خوشحال و آسوده مانند جوان نازپرورده بخواب: شاید راه روشن بلشد

قرین توبا تو دفن می شود
قیس بن عاصم گوید: با جمعی از قبیله بین تمیم بر پیامبرخدا ص وارد شدیم پس به خدمت آن حضرت در آمدیم «صلصال بن دلهمس» در خدمتش بود پس به او گفتم : ای پیامبر خدا ! ما راموعظت فرما تا بهره مند شویم. ما مردمی هستیم بادیه نشین . در بیابانها به سر می بریم . پس رسول خدا فرمودند :ای قیس ! همراه عزّت، ذلّت هم وجود دارد، وبا زندگی مرگی هست ، وبا دنیا آخرتی نیز وجود دارد ، وبر هر چیز رقیب ونگهبانی هست، وبر هر عملی حسابگری، وبر هر اجل ومقدّر واندازه ای. وتو ای قیس! ناچار هستی که قرینی داشته باشی که با تو دفن شود و او زنده است . با او دفن می شوی در حالی که تو مرده ای . اگر کریم باشد ، تورا اکرام واحترام می کند، واگر لئیم و پست باشد، تو را پست خواهد ساخت . او محشور نمی شود، مگر با تو در روز قیامت، و تو نیز محشور نمی شوی مگر با او، واز تو سؤال نمی کنند مگر از نیکی وزشتی او، پس مگردان او را مگر صالح وپسندیده، زیرا اگر پسندیده باشد ، با او انس خواهی گرفت، واز صحبت او محظوظ وبهره مند خواهی شد، واگر فاسد وناپسند باشد، وحشت و رمیدگی تو از او خواهد بود وآن عمل وکردار توست.
اربعین شیخ بهایی ص478

 

 نظر دهید »

تقدیم به شما

30 تیر 1394 توسط زهره مهرابي

 نظر دهید »

بدترین نوع فاصله

30 تیر 1394 توسط زهره مهرابي

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

نورالهدی

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس